2022. november 29. keddTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
kelemen.transindex.ro

ÉLET ÉS TUDOMÁNY

Robi hipotézise a 30-as nőkről

Kelemen Attila Ármin utolsó frissítés: 17:00 GMT +2, 2006. január 10.

30-as nők nem léteznek, így foglalható össze a tartalma annak a rögtönzött párperces szemináriumnak, amit Robi tartott útközben valahol Marosvásárhely felé.A nők többségének van ötlete arra, hogy milyen legyen akkor, amikor tini, vagy amikor 20-as, 40-es. Ellenben a 30-as éveikben járó nők többsége nem tud mit kezdeni azzal, hogy történetesen 30-as, mondja Robi.

Ezt úgy fordítanám le, hogy a 30-as nők túlnyomó többsége üde 20-asnak akar kinézni, vagy magát remekül tartó 40-esnek. Mert 30-as éveikben a nők úgy gondolnak magukra, mint akik kínos átmeneti korszakban élnék, valami és valami közt vannak, ezért ösztönösen arra törekednek, hogy ezt a kínos interregnumot elleplezzék vagy, ami ugyanaz, kifordítva nyereség-forrássá tegyék.

Bukarest és Temesvár kivételével kevés városban találkozni olyan nőkkel, akik vizuális tartalommal tudják megtölteni azt, hogy 30-asok, úgy öltözködnek és viselik a ruháikat, úgy beszélnek és úgy döntenek, mint a 30-asok.


Vagyis van bennük elegancia,

de nem mintha úgy néznének ki, mint akik most jöttek ki egy esküvőről. Rutinos távolságtartók, jó megfigyelők, ismerik az időtényezőt, fel tudják mérni, minek van tétje és minek nincs, ezért nem reagálnak le mindent, mert minek, de bizonyos tapintatból olykor mégis hajlandóak kompromisszumot tenni.

Már nem őrülnek meg a pasikért, kicsit le is nézik őket, de ezt persze nem nagyon reklámozzák. Ha tehetik, sokat utaznak, de fontos szempont lett a kényelem is, merthogy a kényelem egyszerűbbé és kiszámíthatóbbá teszi a dolgokat.

Annyira jól értenek az öltözködéshez, hogy az soha nem fogja őket leleplezni. Már van pénzük magukra és van akaratuk, hogy azt a pénzt saját magukra költsék.

A lényeg az, hogy 30-as nők 30-asként szeretik magukat, 30-asként fogalmazzák meg magukat, mert így értik igazán magukat. Felveszik a ritmust, mert fel tudják venni, de ők választják ki a ritmust, mert tudnak választani. Merthogy ilyenek lehetnének ezek a nem létező 30-as nők.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!