2022. november 29. keddTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
kelemen.transindex.ro

HOME JOGOK

Előre pajkos ifjúság, előre!

Kelemen Attila Ármin utolsó frissítés: 17:24 GMT +2, 2004. február 2.

A MIÉRT sajtóanyagai mindig felüdítenek, ám egy ma kézhez kapott kis szöveg egészen felvillanyozott. A Nem mindennapos sajtótájékoztatót kezdetű egészen különleges darab,


és szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a köztudatban olyan emlékezetesnek maradhasson, mint amilyen valójában.

Benéztem a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) honlapjára, és a jelenleg olvasható szövegek közül dekontextualizáltam pár bekezdést, hogy legyen tiszta, a Nem mindennapos sajtótájékoztatót... kezdetű nem véletlen, hanem egy fejlődési ív eredménye. Legyen szerencsénk sok hasonló teljesítményhez! Hogy miért ez a megindultság, nem mondom el, a dolog annyira felkínálja magát, egyszerűen világít.

Warning: Nem vállalok felelősséget arra vonatkozóan, ha valaki nem fedezi fel az alábbi textusok vibrálását. Nem állítom, hogy aki érzéketlen a stílusra, az olvasatlan, nem állítom, hogy felfuvalkodott hólyag, nem állítom, hogy demagóg, nem állítom, hogy a világ számára tautológiák természetes láncolata, nem állítom, hogy mentes minden ifjontiságtól, nem állítom, hogy szánalmas hatalmi eszményeinek karikatúrája, nem állítom, hogy nincs egy barátja, aki megmondhatná: dugulj el, kopj le, tépj el, mert rajtad röhög a világ.

A szövegeket Kovács Péter írta. Az alcímek saját hozzájárulásaim.


Tiéd a párt, magadnak építed!

Nem mindennapos sajtótájékoztatót tartott az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének Ifjúsági Főosztálya. Mintegy 20 fiatal futóversenyen vett részt, a versenyszámok helyett azonban olyan településneveket tűztek magukra, ahol fiatal jelöltek indulnak a helyhatósági választásokon. A célba érkezést követően Erdély térképén egy-egy kis RMDSZ-tulipánnal megjelölték ezeket a településeket. Kovács Péter ifjúsági ügyekért felelős ügyvezető alelnök elmondta: a fiatalítás, az új arcok megjelenése kulcsa lehet az RMDSZ választási sikerének. Kovács Péter a szabadtéri sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Szövetség ifjúsági szervezetek általi támogatottsága soha nem volt ilyen erős.


Megmondani a frankót

Kovács köszöntő beszédében hangsúlyozta a vidéki szervezetek felkarolásának fontosságát, elmondta: mi fiatalok jelen kell legyünk minden helyi közösségben, egy összetartó erő kell, hogy legyünk ezek számára.


Az osztályellenség

A több mint háromórás megbeszélésen nem hiányoztak a személyeskedések sem. Egyes résztvevők nyíltan elhatárolták magukat a nyitottság, partnerség, szakmaiság alapelvektől, amelyek mentén a Magyar Ifjúsági Értekezlet építkezik.


Akik pionírok sem voltak

Kovács Péter, az RMDSZ-szel együttműködő Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke szerint a plakátügy egyértelműen azt jelenti, hogy megkezdődött a választási kampány. Azt tartom nevetségesnek, hogy 22-23 éves fiatalokat, akik még talán pionírok sem voltak, lekommunistáznak.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!